TAVŞAN ADASI~SEDEF ADASI~BÜYÜKADA~HEYBELİADA~BURGAZADA~KINALIADA

TAVŞAN ADASI ile SEDEF ADASI ile BÜYÜKADA ile HEYBELİADA ile BURGAZADA ile KINALIADA arasındaki FaRkLaR

TAVŞAN ADASI ile SEDEF ADASI ile BÜYÜKADA ile HEYBELİADA ile BURGAZADA ile KINALIADA arasında önemli FaRkLaR vardır ve birbiriyle karıştırılmamalıdır!
TAVŞAN ADASI ve SEDEF ADASI ve BÜYÜKADA ve HEYBELİADA ve BURGAZADA ve KINALIADA ayrı olmalarının yanısıra birlikte de düşünülebilir/kullanılabilir!

Sözcük Ağacı Görünümü

Sözcükler:
TAVŞAN ADASI SEDEF ADASI BÜYÜKADA HEYBELİADA BURGAZADA KINALIADA
Bağlaç Açıklamaları:
İle Ve Değil Yerine Paralel ›‹ Karşıt ← İçe → Dışa Ya da
17 açıklamadan 7-17 arası gösteriliyor (Sayfa 2 / 2)
( İmparator II. Justinus, 569 yılında Büyükada'da bir saray ile bir manastır yaptırmıştır. [Bugünkü Maden semtinde] )
FaRkLaR Kılavuzu 12.03.2012 [01:37]
( IV. Leon'un annesi Eirene, II. Justinus'un sarayının bulunduğu yere, 775-780 yıllarında kadın manastırı inşa ettirmiştir. [Manastırın duvarları ile bir sarnıcın kalıntısı günümüze ulaşmıştır.] )
FaRkLaR Kılavuzu 12.03.2012 [01:37]
( Heybeliada, adını adada işletilen bakır madeninden almıştır. )
FaRkLaR Kılavuzu 12.03.2012 [01:37]
( Kınalıada'ya Bizans devrinde iki manastır yaptırılmıştır. )
FaRkLaR Kılavuzu 12.03.2012 [01:37]
( 944'te, İmparator Romanos Lekapenos ile 1071'de Malazgirt'te Selçuklular'a yenildikten sonra, Konstantinopolis'e dönüşünde IV. Romanos Diogenes, Kınalıada'ya sürgün edilir. )
FaRkLaR Kılavuzu 12.03.2012 [01:37]
( Sedefadası'nda, VIII. yüzyılda bir erkekler manastırı inşa edilmiştir. [Günümüzdeki kalıntılar bu yapıya ait olabilir.] )
FaRkLaR Kılavuzu 12.03.2012 [01:37]
( Tarihi kaynaklarda, Tavşan Adası'nda bir manastır varolduğu kaydedilmiştir. )
FaRkLaR Kılavuzu 12.03.2012 [01:37]
( NEANDROS ile/ve TEREUINTHA, TEREBINTHOS/TEREBINTHODES/ANTEROVITHOS ile/ve PITYADES MEGALE[Plinius], PRİNKİPİ/PRINKIPO[Bizans Devri'nde] ile/ve HAKLİ (BAKIR), KHALKE, KHALKITIS ile/ve ANTİGONİ/ANTIGONEIA, [Antikçağ yazarları, Erebinthus, Bizanslı yazarlar ise Therebintos ya da Panormos adını vermişlerdir] ile/ve PROTİ/PROTA["Birincisi" anlamına gelir] )
FaRkLaR Kılavuzu 12.03.2012 [01:37]
( PRINCESS ISLANDS )
FaRkLaR Kılavuzu 12.03.2012 [01:37]
( Heybeliada'da, en önemli Bizans Devri yapısı Panagia Kamariotissa Kilisesi'dir. [XIII. ya da XIV. yüzyılda inşa edilmiş, yonca planlı, son dönemin mimari özelliklerini yansıtan önemli bir örnektir.] )
FaRkLaR Kılavuzu 16.09.2013 [12:45]
( )
FaRkLaR Kılavuzu 05.06.2021 [13:49]

İlişkili Başlıklar:
İlişki Haritası

Yorum Ekleyeyim

Lütfen yukarıdaki işlemin sonucunu yazınız.

Eklediğiniz yorum/katkı, yönetici onayından geçtikten sonra yayına girecektir. Teşekkür ederiz...

Henüz yorum eklenmemiş. İlk yorumu siz ekleyebilirsiniz.